20 Kasım Çocuk Hakları Günü Kapsamında İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Avukatları İşbirliği İle 9. Sınıf Öğrencilerimizle Etkinlikler Yapıldı

20 Kasım Çocuk Hakları Günü Kapsamında İzmir Barosu Çocuk hakları Merkezi Avukatları İşbirliği ile 9.Sınıf Öğrencilerimizle Etkinlikler Yapıldı

Öğrencilerimize 1989 Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi (ÇHS) üzerine bilgilendirme yapıldı ve öğrenciler ile öğretici oyunlar oynandı. Hakları ve sorumluluklar hakkında farkındalığı geliştirmek için yapılan etkinliğimiz sonrasında öğrencilerimızden olumlu geri bildirimler aldık.

Eğitimde işlenen "Çocuk Haklarını kısaca açıklayacak olursak aşağıdaki dört ana başlık altında toplayabiliriz. 

Ayrımcılık yapmama: ÇHS' nin 42 maddesi dinleri, ırkları veya yetenekleri ne olursa olsun; ne düşledikleri veya söyledikleri gôzetilmeksizin; kültürleri ne olursa olsun; kız veya erkek, zengin veya fakir fark etmeksizin TÜM çocukların haklarına ilişkindir.

Çocuğun üstün yararı: çocukları etkileyebilecek yönde verilen her karar veya yapılan her işlem her zaman için onların üstün yararına öncelik tanımalıdır.

Çocuğun varlığını ve gel işimini sürdürmesini sağlama: her çocuğun doğal olarak yaşama hakkı vardır. Onlara gelişmeleri ve potansıyellerıni gerçekleştirebilmeleri içın her fırsatın temin edilmesi, karar verme yetkisine sahip bireylerin sorumluluğundadır.

Katılım: Çocuklar kendi yaşam ve tecrübelerinin uzmanlarıdır ve kendilerini etkileyecek kararlarda onlara danışılması gerekmektedir. Her çocuğun kendı 

düşüncesini ifade etme hakkı vardır ve haklarının en iyi şekilde nasıl korunacağı ve yerine getirileceğine ilişkin tavsiye ve değerli bilgiler verebilirler.

Okulumuzda 20 kasım Çocuk Hakları Günü kapsamında çalışma yapan lzmir Barosu Çocuk hakları Merkezi Avukatlarına teşekkür ediyoruz.

(Begüm KILIÇASLAN, Begüm Tülin KILIBOZ. Damla Nazlı ÖZÇOBAN, Eda TEKINGÜL,Mahmut ŞEREN, Merve ÇAPRAZ, Nazlı YOLAÇ, Türkay ÇAM, Zerrin Şenyıl KALE, Arca SAGIROGLU) 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)