2020 Liselere Geçiş Merkezi Sınavı

LGS kapsamında yapılacak olan 2020 yılı merkezi yerleştirme sınavı açıklamaları.

Sevgili 8. sınıf öğrencilerimiz sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav (LGS) 20 Haziran 2020 tarihinde saat 09:30 ve 11:30 saatlerinde iki oturum şeklinde okulumuzda yapılacaktır. Sınav günü öğrencilerimizin ve velilerimizin aşağıdaki husulara dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

1) Sabah okula maske, kimlik, yumuşak uçlu koyu siyah kurşun kalem, kalem açacağı,iz bırakmayan silgi getiriniz.

2)Su dışında yiyecek ve içecek bina içerisine alınmayacaktır.

3) Velileriniz okul bahçesine alınmayacaktır.

4)Birinci oturum için öğrenciler sabah 09:00 da, ikinci oturum için 11:10 da bina içerisine alınacaktır. Bu esnada öğrencilerimize el dezenfektanı sıkılacak, yüzlerindeki maske alınıp yeni maske verilecektir.

5) Öğrencilerimize sınav öncesi sınav giriş belgesi verilmeyecek olup giriş belgeleri sıralarının üzerlerine tarafımızca konulmuş olacaktır.

6) Birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

7) İki oturum arası öğrencilerin okul bahçesinden çıkışlarına izin verilmeyecektir.

8)Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

9) Bina içerisine çanta, cüzdan,hertürlü iletişim aracı,saat, herlü elektronik alet, hesap makinesi,kolye,küpe,bilezik, yüzük,broş vb. eşyalar,kağıt,defter,kitap gibi dökümanlar, pergel,açıölçer,cetvel vb. araçlar,kesici, delici aletler alınmayacaktır.

10)İsteyen öğrencilerimiz e-okul dan sınav giriş bilgilerine ulaşabilirler.

11)Bir testte o teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılır.(3 YANLIŞ CEVAP BİR DOĞRU CEVABI GÖTÜRÜYOR)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Ceyhan İsmail - Ayşe Önük Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)