2022 Yks İçin Veli Toplantısı

2022 YKS İÇİN VELİ TOPLANTISI

03.06.2021 tarihinde saat 13.30'da okulumuz konferans salonunda şu anda 11. Sınıfta okumakta olan öğrencilerimizin velileri ile YKS hakkında bilgi verme, planlama yapma, istek ve öneriler konusunda biraraya gelinmiştir. Toplantımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlamış, açılış konuşmasını okul müdürümüz Muharrem AKBAŞ yapmıştır. Okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmenimiz Ümmügülsüm ERDOĞDU YKS konusunda bilgi vermiştir. Okul müdür başyardımcımız Doğan ARDIÇ öğrencilerimizin durumu, denemeler, planlanan çalışmalar, kaynak kitaplar hakkında açıklamalarda bulunmuştur. 2021-2022 eğitim öğretim yılında son sınıf öğrencilerimizin dersine girecek öğretmenlerimiz Özkan ÖZMEN, Osman KOÇ, Serkan GÜZEL, Bayram Ali DEMİRYÜREK, Mehmet Tuna ALTINTEPE süreç hakkında bilgi vermiş ve beklentilerini dile getirmişlerdir. Nuri ŞENSOY, Barboros KIZILKOCA, Ramazan ARSLAN, Oktay METİN, Çelebi DOĞRU öğretmenlerimiz de destekte bulunmuşlardır. Katılım sağlayan tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Çeşitli sebeplerden dolayı aramızda olamayan veli ve öğrencilerimiz için bu bilgi notu hazırlanmıştır.

 

GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR

 

* Bu yaz son sınıf olacak öğrencilerimiz için Destekleme Yetiştirme Kursu(DYK) açılacaktır. Tarih bakanlığımızın yazısına göre duyurulacaktır. Tahmini 15 Temmuz ve devamında açılması beklenmektedir.

 

* Yazın yapılacak DYK için pansiyonumuz açılacaktır.

 

* Kırşehir'den gelen ve yurtta kalmak istemeyen YKS öğrencileri için servis ayarlama çalışması yapılacaktır. Kırşehir'de oturanlar için veli iletişim grubu oluşturulacaktır.

 

* Öğrencilerimizin uzaktan eğitimi verim alamadığı dikkate alınarak dersler işlenecektir. Hem yaz DYK'sında hem yıl içinde ders ve DYK'da 9, 10, 11 ve 12. Sınıf konularını öğretmenlerimiz planlı şekilde anlatacaklardır. Öğrencilerimizin içi rahat olsun.

 

* Yıl içinde okul derslerimizin yanında DYK açılarak sınava hazırlanma sürecinde yoğun bir çalışma yapılacaktır. Bunun için ders öğretmenlerimiz bazı kaynak kitaplar isteyip dersane mantığı gibi konu anlatımından sonra ödevlendirmeler yapacaktır. Belirlenen kaynaklar bireysel veya toplu şekilde isteğe göre alınacaktır.

 

* Geçmiş yıllardaki gibi haftalık TYT ve AYT denemeleri yapılacaktır. Denemelere katılmak isteyen öğrencilerimizden sene başında deneme ücreti toplanacaktır. Katılım zorunlu değildir ancak düzenli bir şekilde denemelere katılan öğrencilerimizin çalışmalarından daha verim aldıkları görülmüştür.

 

* Kendi hazırlanan, özel ders alan veya dersaneye giden tüm öğrencilerimizin okula ve kursa devam etmesini ve velilerimizin desteğini beklemekteyiz. Dersaneye gidecek öğrencilerin okul derslerini kaçırmaması için yıl içinde sınavda çıkacak dersleri 3-4 güne toparlama ve okuldan sonra kurs şeklinde planlama düşünülmektedir. Kendi hazırlanan ve okula devam eden öğrencilerimiz için kalan günlerde deneme ve kurs çalışmaları devam edecektir.

 

* Covid-19 salgını devam etse bile bu sene olduğu gibi 8 ve 12. Sınıfların yüzyüze ders ve DYK'ları devam edecek ve pansiyon açılacaktır. Öğrencilerimizin ara sınıftaki gibi uzaktan derslerle anlamıyorum düşüncesiyle dersaneye yazılma telaşına gerek yoktur.

 

* Şu an öğrencilerimizin beklenen 11. Sınıf konularını tekrar etmeleri ve TYT konularından çalışabildikleri kadar çalışmalarıdır.

 

* Okul idaremiz ve öğretmenlerimiz hazırlıklı bir şekilde öğrencilerini beklemektedirler.

 

***İstek ve önerilerinize açığız, amacımız öğrencilerimizin YKS sonucunda istediği başarıya ulaşmasıdır.

 

***YKS çalışma programı, bireysel takip, sınav kaygısı vb. konular için okul psikolojik danışmanı Ümmügülsüm ERDOĞDU'ya ulaşabilirsiniz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırşehir Kaman Kaman Borsa İstanbul Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)