2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Alan ve Dal Yerleştime Listesi

ATP ÖĞRENCİ TERCİHLERİNE GÖRE YERLEŞTİRME LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

AMP ÖĞRENCİ TERCİHLERİNE GÖRE YERLEŞTİRME LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ...

 Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

Alan ve dala geçiş

MADDE31-(Değişik:RG-13/9/2014-29118)

(1)   (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Anadolu teknik programlarına ve merkezi sınav puanı ile öğrenci alan Anadolu meslek programı alanlarına tercihleri doğrultusunda doğrudan alana öğrenci yerleştirilir. Diğer Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme işlemi 9 uncu sınıfta ders yılınınbaşladığı tarihten önceki bir hafta içerisinde okullarında yapılacak alan tanıtımları ve yönlendirmeler sonucunda öğrencilerin tercihleri alınmak suretiyleortaokul başarı puanı esas alınarak ders yılının ilk haftası içerisinde e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Anadolu teknik ve Anadolu meslek programlarındadala yerleştirme işlemi 9 uncu sınıfın sonunda e-Okul sistemi üzerinden yapılır. 9 uncu sınıf öğrencilerine yönelik alan/dal tanıtımları ve yönlendirmefaaliyetleriokulmüdürlüğünceplanlanır.

(2)  (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Anadolu meslek ve Anadolu teknik programlarında öğrencilerin; 9 uncu sınıf sonunda meslek eğitimindekiyetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ve velilerin talepleri ve grup oluşturma sayıları dikkate alınarak dala geçiş işlemleri ilgili okulmüdürlüğünceyapılır.Tercihlerinbellidallardayoğunlaşmasıhâlinde9uncusınıfyılsonubaşarıpuanıyüksekolanlaraöncelikverilir.

(3)  (Değişik:RG-14/2/2018-30332) Anadolu teknik ve Anadolu meslek programlarında, sınıf tekrar edenler dâhil, bir alanda eğitimebaşlanabilmesi için en az 10, bir dalda eğitime başlanabilmesi için en az 8 öğrencinin kayıtlı olması gerekir. Ancak öğrenci sayısının çeşitli nedenlerleazalması hâlinde alan ve dal eğitimine devam edilir. (Ek cümle:RG-1/9/2018-30522) Bunların ortak derslerinin eğitimi ise bir şubede olması gerekenazamiöğrencisayısınıgeçmemeküzereaynısınıfseviyesindekiöğrencilerle birleştirilerekyapılabilir.

(4) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Öğrencinin sağlık durumunun, geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması gerekir. Tam zamanlı(Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879)kaynaştırma/bütünleştirmeyoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin meslek alanı ve dalına yönlendirilmesinde öğrencilerin yetenekleri, sağlık ve engel durumları ile özellikleri dikkate alınır. Bu öğrencilerin bireyselleştirilmiş eğitimprogramı(BEP)geliştirmebirimininönerisiveöğrenciyerleştirmevenakilkomisyonununkararıdoğrultusundaalanvedaltercihiyapmalarısağlanır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Konak İbn - İ Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)