2024 İzmir İnternet Haftası Etkinliklerimiz

15-19 Nisan 2024 tarihlerinde "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" temalı İzmir İnternet Haftası dolayısıyla okulumuzda da Teknolojinin gerçekliği ve geleceği, yapay zeka, veri bilimi ve geleceği, Eğitim Bilişim Ağı – EBA' nın tanıtılması ve içeriklerinden daha geniş kitlelerin yararlanması konularında farkındalık oluşturulması konularında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Yapılan Etkinlikler:

*Okul internet sitesi üzerinden ve okul panosuna afiş asılarak  15-19 Nisan 2024 İzmir İnternet Haftası Etkinlikleri Duyuruldu ve  İzmir İnternet Haftası Logosu ve linki okul internet sitesinde paylaşıldı.

* Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersinde EBA içeriklerinden Yapay Zekanın tanıtım videoları ve Üretken Yapay Zeka ve günümüzde kullanım alanları ile ilgili bilgilendirme videoları izletildi.

* Programlama Temelleri dersinde Üretken yapay zeka ve ChatGPT nin ne olduğu ile ilgili tanıtım yapıldı, nasıl kullanıldığı ile ilgili videolar izletildi. ChatGPTnin kullanımı anlatıldı ve Eğitimde kullanımıyla ilgili olarak Programlama Temelleri dersinde bu haftanın konusu olan Pythonda Fonksiyon kullanımı ilgili olarak öğrencilerin ChatGPTden teorik bilgi ve örnek programlar ve program hatalarının düzeltilmesi konusunda yardım almaları sağlandı.

* Nesne Tabanlı Uygulama dersinde Üretken yapay zeka hakkında bilgi paylaşımı yapıldı, bilinen ygulamalar araştırıldı, bu konudaki web siteleri tarandı. ChatGPT nin ne olduğu ile ilgili tanıtım yapıldı. ChatGPTnin kullanımı anlatıldı ve Eğitimde kullanımıyla ilgili olarak Nesne Tabanlı Uygulama dersinde bu haftanın konusu olan VeriTabanı Bağlantısı oluşturma  konusunda ChatGPT'den yardım alındı.

* Web Tabanlı Uygulama Geliştirme dersinde Chat GPT ile form tasarımı yapılarak öğrencilerin kodları ile karşılaştırma yapıldı. Tasarlanan form ders içeriğinde kullanıldı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bayraklı Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)