Acil Çağrıları Tek Numarada Birleştiren "112 Acil Çağrı Hattı" Kullanıma Açıldı

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir.

 

Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlanmıştır

Yeni Nesil 112 ile Sunulan Hizmetler 

Çağrı İşlemleri
Çağrı sahiplerinin ihtiyaçları doğru şekilde tespit edilip, asılsız çağrıların süzülmesi ile ilgili kurumların daha hızlı hizmet verilmesi sağlanmaktadır.


Ekip Sevki
Vaka noktasında en kısa sürede ulaşabilecek ekipler, harita üzerinden 112 operatörüne gösterilmektedir. Böylece acil durum ihtiyacı bulunan vatandaşlarımıza en kısa sürede hizmet sağlanması amaçlanmaktadır.


İstatistik Takipleri
Kurumlar, hem illere göre hem de tüm Türkiye'de gerçekleşen aramaları, olay ve ihbarlara ait istatistikleri doğru bir şekilde merkezi olarak temin edebilmekte ve veri analitiği ve yapay zeka temelli vaka analizlerinden faydalanmaktadır.
 

Yabancı Dil Desteği

Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi ile ülke genelini kapsayacak  Ankara merkezli bir altyapı oluşturulmuş olup mükerrer yatırımların önüne geçilmiştir.

Herhangi bir ildeki çağrı merkezine yabancı bir dilde çağrı düştüğünde alınan çağrı Ankara Merkez Acil Çağrı Merkezine Yeni Nesil 112 Yazılımı sayesinde yönlendirilmektedir.
112'yi arayan ve yabancı dil konuşan kişiler İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça dillerinde taleplerini  Ankara 112 Acil Çağrı Merkezindeki yabancı dil havuzu operatörlerine iletebilmekte ve acil çağrı hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

 

e-Çağrı(e-Call)

e-Call projesi Araç İçi Acil Çağrı Sistemidir.
Kaza anında 112 Acil Çağrı Merkezinin otomatik olarak aranması ile kazazede bilinçsiz olsa dahi, kaza yerinin coğrafi koordinatlarının ve ilgili diğer bilgilerin çağrı merkezine iletimi sağlanmaktadır.
Ayrıca acil çağrı butonuna manuel olarak basılmasıyla 112 Acil Çağrı Merkezleri aranabilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Menemen Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)