Atık Pilleri Topluyorum

Proje Tanıtımı:

            Tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için atık pilleri okulumuzda biriktirmek üzere atık pil kutularımıza atmalıyız.

 

Proje Yöneticisi: Damla KURU – Kırmızı Şekerler Sınıfı

Telefon:  

Mail Adresi:  

1.Projenin Gerekçesi: Atık piller içerisinde çeşitli zararlı kimyasal maddeler barındırmaktadırlar. Özel imha kurallarına uyulmadan doğaya atılan piller yeraltı sularına ve toprağa karışarak insan ve doğadaki diğer canlıların sağlığı açısından bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tehdidin önlenmesi ya da asgari seviyeye indirilmesi için atık pillerin toplanıp uygun şekilde imha edilmesi gerekmektedir. Atık pillerin doğaya atılmasının ne gibi tehlikelere yol açılabileceği küçük yaşlardaki çocuklara kazandırıldığında çocuklarda kalıcı davranış değişikliklerinin olabileceği, bilinçli bireyler olarak yetişebilecekleri açıktır.

2.Projenin Amacı: Çocuklarda doğayı ve çevreyi koruma bilinci oluşturmak, atık piller konusunda bilinçlendirmek ve çevreyi koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile bu proje planlanmıştır.

3.Projenin Hedefleri:Çocuklar ve çocukların aracılığı ile velilerin de pillerin geri dönüşümü, çevre kirliliği, kimyasal zehirlenmelerin önlenmesi ile ilgili bilincin oluşması. Atık pillerin geri dönüşüme gönderilmesiyle ülke ekonomisine, temiz bir çevreye katkı sağlamak projenin hedeflerindendir.

4.Proje Çıktıları ve Başarı Ölçütleri: Çocuklara, çeşitli örnek ve görseller ile zenginleştirilerek hazırlanan slayt ile verilen eğitim sonunda ebeveyn ve çocukların çevrelerindeki kullanım süreleri dolmuş atık pilleri toplayarak okula getirmeleri ve atık pil kutularına atmaları gözlemlenecektir. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda en az 100 kg pil toplanmalıdır.

5.Projenin Hedef Kitlesi: Öğretmen, çocuklar ve ebeveynler projenin hedef kitlesidir.

6.Projenin İşleyişi:

a)    Projenin tasarlanması

b)   Proje izninin alınması

c)    Proje için gerekli olan afiş ve broşürlerin hazırlanması

d)   Atık pil kutularının temin edilmesi

e)    Projenin sınıflara tanıtılması ve eğitimin verilmesi

f)     Atık pillerin toplanma süreci

g)   Toplanan atık pillerin gerekli kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçilerek teslim edilmesi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Çorlu Nene Hatun Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)