Atıklardan Kompost ve Robotik Kodlama

İki farklı proje ile şenlikte yer alan öğrencilerimiz, “Atıklardan Kompost Yapımı” ve “Robotik Kodlama” projeleri ile dikkat çekti. Öğretmenlerimiz Senem GÜL GÜNEŞ ve Sultan ÖZDAŞ ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz. 

 

Atıklardan Kompost Yapımı  : Bu projede, öğrenciler evsel ve organik atıkları değerlendirerek kompost üretimi gerçekleştirdiler. Elde edilen atıklar, 8 hafta boyunca özel bir kutu içinde muhafaza edilerek komposta dönüştürüldü. Sürecin sonunda, siyah kompost elde edilerek, doğal gübre olarak kullanılabilir hale getirildi. Öğrenciler, bu projeleri ile çevre dostu bir çözüm sunmayı hedeflediler.

 

Robotik Kodlama :Bu projede, hoparlör ile bağlantılı olan kablolardan birini bir kişi, diğerini ise başka bir kişi tuttuğunda ve ellerini çırptıklarında hoparlörden farklı sesler gelmekte. Kabloların yerleri değiştirildiğinde ise, hoparlörden yine farklı sesler duyuluyor. Çöp toplayan robot ve dans eden robot ile de dikkat çektiler. Bu proje ile temel elektrik devreleri ve robotik kodlama prensiplerini eğlenceli bir şekilde gösterme fırsatı buldular.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırşehir Merkez Sıddık Demir Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)