Bergama Gezisi

Bergama gezisi, ayın öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan bir grupla gerçekleştirildi. Kale mahallesi, müze, asklepion ve Serapis Tapınağı (Kızıl Avlu) gibi tarihi ve kültürel öneme sahip yerleri ziyaret etmek için yola çıktık.

İlk olarak, Bergama'nın tarihi atmosferi bizi büyüledi. Kale mahallesinde yürürken, eski dönemlere ait kalıntıları, eski rum evlerini gözlemlemek oldukça etkileyiciydi. Özellikle, Serapis Tapınağı ve asklepion gibi antik yapıların hala ayakta olması, bu yerlerin tarihi önemini daha da artırdı.

Bergama Müzesi, gezimizin ilk önemli durağıydı. Burada, antik çağlardan kalma birçok eser ve tarihi eser sergilenmekteydi. Bu eserlerin detaylarına incelemek, geçmiş dönemlerin yaşam tarzı hakkında fikir sahibi olmak açısından oldukça önemliydi. Ayrıca, müze içerisinde yer alan heykeller bizleri hayran bıraktı.

Asklepion, Bergama gezimizin en ilgi çekici yerlerinden biriydi. Bu antik sağlık merkezi, Roma döneminden kalma bir yapıydı ve zamanında insanların sağlık sorunları için geldiği bir yer olarak kullanılmaktaydı. Asklepion'un etkileyici mimarisi ve tarihi geçmişi, benim için oldukça önemli bir deneyimdi.

Serapis tapınağı, İskenderiye'deki Serapis tapınağının bir benzeri olarak inşa edilmişti ve Roma dönemine aitti. Tapınağın etrafında bulunan manzaralar, oldukça güzeldi ve bu yerde zaman geçirmek oldukça keyifliydi.

Genel olarak, Bergama gezisi bizler için oldukça anlamlıydı. Bu tarihi yerleri ziyaret etmek, geçmişe dair farklı bir bakış açısı kazanmamıza ve tarihi önemini daha da anlamamızı sağladı.

 

Öğrenci Düşünceleri:

Dilara ÇELİK: anlatamayacak kadar güzel bir gündü hepimiz çok eğlendik ne kadar eğlendiysek o kadar da yorulduk tabi ama o kadar tatlı bir yorgunluktu ki kendi adıma konuşayım hiç bitsin istemedim. Hem birlikte vakit geçirdik , tarihi Bilgiler öğrendik tek kelimeyle mükemmeldi . Öncesinde rehberimize sonrasında öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum

Batuhan YAPRAK: Herşey için çok teşekkür ederiz bu geziye bizi layık gördüğünüz için. Okulumuz ile böyle tarihi ve eski yaşanmışlıkların olduğu bölgelerde gezmek gerçekten onur verici hem sosyolojik hemde bilim açısından . İlgili öğretmenlerime ve çalışan kişilere teşekkürlerimi sunarım.

Berke : Gün benim için bilinmezlikle başladı daha önce gormedigim mekanlar görmediğim eserler.Cok farklı deneyimler yaşadım güldüm eğlendim öğrendim..Hakkıninda dediği gibi bu güzel anları arkadaşlarımla yaşamak çok daha ayrı bı zevk.İnsan geçmişi aydınlatırsa geleceği parlak olur.

Buğra YILDIRIM: Gayet güzel ve sonuna kadar degicek bir gündü tarihi mekanları ve müzeleri gezdik ve eğlendik ek olarak arkadaşlarım ile birlikte bir Kore gazisinin yanına gittik gayet hoş ve eğlenceli bir gündü.

Hakkı MERMER: Biraz yorucu basladi gun erken uyanmak zorunda kaldım fakat günün gerisi bunu fazlasiyla telafi etti. Guzel yerler gorduk guzel anlar yasadik bilgilendik eglendik. Bence boyle gezilerin en guzel yani arkadaslarinla bu anlari yaşayabilmek her insanin denemesi gereken aktiviteler bence. Kisi once geçmişini görmeli gelecegini aydinlatsin diye.

Egemen SEVİMLİ: Güzel bir günle başlayıp ilgi çekici güzel bir tarihe yola çıktık gerçekten gelmeye görmeye değebilicek güzelliklere sahip tarihi eserlerimizdi tur rehberimizin bilgisini takdir ediyor ve sorumlu hocalarımıza teşekkür ediyorum.

İpek BEKLEYİCİ: Güzel bir geziyidi benim için Tarihi eserler çok güzeldi dikkatimi çekti gezi rehberimizin anlatmış olduğu gecmişe ait yaşanmış olaylar çok ilginçti Teşekkürler TTTMTAL :)

Ömer: Güzel,Kültürel,Tarihi bir geziydi benim için farklılık oldu beni bu geziye gelmeye hak verdiğiniz içinde teşekkür ederim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)