Bir Varmış Bir Yokmuş Karagözüm

Yarınlara İz Bırak projesi kapsamında başvurusu kabul edilen "Bir Varmış Bir Yokmuş Karagözüm" projesinin ana temasına Geleneksel Sanatlarımızı koyduk. Bu projemiz Hacivat Karagöz gösterisi, Geleneksel Masal Anlatıcılığı ve Ebru Sanatının icrasıyla 3 bölümden oluşuyor.

Gösterilerimizi Kaymakçı Lokman Çeker İlkokulu, Konaklı Şehit Er Kamil Alkan İlkokulu, 80. Yıl Efe İlkokulu, Birgi Kazımpaşa İlkokulu ve İstiklal İlkokulu’nda gerçekleştirdik. Gösterilerin bitiminde ziyaret ettiğimiz okulun öğrencilerine pamuk şekeri ikram ettik.

Okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Muhammed Ayaydın rehberliğinde Geleneksel Kültür değerlerimizden Karagöz Hacivat Gölge Oyununun tanınmasını ve uygulamalı olarak gösterilmesini sağlamışlardır.

Okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Özge Dayı, öğrencilerimizin işbirliği kültürü içerisinde geleneksel masal anlatıcılığı sanatını icra etmelerini sağlamış ve uygulamalı olarak göstermişlerdir.

 

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Funda Keser rehberliğinde Ebru sanatı tüm incelikleriyle tanıtılarak, uygulamalı bir şekilde öğrencilerin işbirliğiyle gösterilmesi sağlanmıştır.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Ödemiş Çaylı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)