Bsaol (Basic Sciences All Over Life) İsimli Projemizin 5. Hareketliliği İtalya'nın Lanciano Şehrinde Gerçekleştirildi.

Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ Projeleri kapsamında İtalya'da proje çalışmalarına katıldı. Okul Müdürü Metin Yaşar, öğretmenleri Dicle Hacer Atmaca, Mustafa Sarı ve Gamze Soy, öğrencileri Talha KAYA, Mehmet Şerif, Azra, Merve ve Reyhan ALMAÇ ile birlikte, yürüttükleri Basic Sciences All Over Life ( Yaşam Boyu Temel Bilimler) isimli Erasmus+ projesinin 5. hareketliliğini 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında İtalya'da çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. İtalya'da okullarını en iyi şekilde temsil eden öğrenciler proje kapsamında sanata STEAM yaklaşımı ve temel bilimler konularında aktivitelere katıldılar.

Avrupa projelerinde her geçen gün başarısı artan Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, örnek çalışmalarıyla takdir topluyor. Öğrencilerinin uluslararası projelere katılımı için çaba gösteren; Avrupa deneyimi yaşamalarını, yabancı dil becerilerinin gelişmesini ve proje çalışmalarında bulunmalarını sağlayan Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyorlar.

Başarılı bir Türk bilim adamı Aziz SANCAR ve sanat ile bilimi beraber harmanlayarak ortaya eserler çıkaran Refik ANADOL hakkında sunum yapıldı. 

"Golden Ratio in Life" isimli Altın Oran'ın hayatımızdaki yeri ile ilgili çeşitli altiviteler yapıldı. "Physics in the kitchen" aktivitesi ile mokka kahve makinesi çalışma mantığı gösterildi. "Golden Ratio and 3D Printer" ile baskı yapıldı. 3D yazıcı çalışması öğrenildi. "Beauty in a biomolecule: building a DNA model" aktivitesi ile öğrenciler bir DNA modelini çeşitli malzemelerle yaptılar.

"Costa dei Trabocchi" Yürüyüşü ile Adriyatik kıyısında bir gezi yapıldı. Antik "Trabocchi" (tarihi balık tutmak için inşa adilmiş ahşap ev) ziyaret edildi hakkında bilgi verildi. Balık tutma denemesi yapıldı.

Rocca San Giovanni, più belli d'Italia" köyleri ve burada bulunan manastırı, meydan, tarihi sokaklar ziyaret edildi. Fara San Martino'daki Doğal Parkur boğazlar, manastır ve Verde şelaleleri gezisi yapıldı. Farabella glutensiz makarna şirketi ziyaret edildi, makarna yapımı incelendi. Guardiagrele sokakları, kasaba ve kiliseler ziyaret edildi, "maestro ferraio" geleneksel demir ustası sergisi gezildi, tipik tatlı "sise delle monache" tadımı yapıldı.

Lanciano şehri, ünlü tarihçi ve akademisyen Bay Gianni Orecchioni tarafından şehrin tarihi yerleri ziyaret edildi. Orta çağ kiliseleriyle tarihi merkez ziyaret edildi. Efkaristiya Mucizesi anlatıldı. Abruzzo Halk dansları etkinlikleri düzenlendi ve yerek halk dansı olan "Santarella" tanıtıldı ve temel eğitimi verildi. 

Roma gezisinde dünyanın ilk halka açık müzesi olan "Kapitolin Müzesi" ve turistik yerler ziyaret edildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)