Bsaol (Basic Sciences All Over Life) İsimli Projemizin İkinci Hareketliliği Portekiz'in Braga Şehrinde Gerçekleştirildi.

Torbalı Türk Telekom Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, koordinatör oldukları Erasmus Ka229 projeleri kapsamındaki BSAOL (Basic Sciences All Over Life) isimli projelerinin ikinci hareketliliğini, 8-12 Kasım tarihlerinde, Portekiz'in Braga şehrinde gerçekleştirdiler.

Torbalı Türk Telekom MTAL öğretmenleri Dicle Hacer Atmaca ve Mustafa Sarı, koordinatör oldukları Erasmus Ka229 projeleri kapsamındaki BSAOL ( Basic Sciences All Over Life ) isimli projelerinin 2. hareketliliğini, 8-12 Kasım tarihlerinde, öğrencileri Buse Öngöz, Çağdaş Akın, Sertaç Altun, Gizem Acar ve Mehmet Karabulut ile birlikte Portekiz'in Braga şehrinde gerçekleştirdiler. 

5 gün süren hareketlilik boyunca proje ortakları İtalya, İspanya, Litvanya, Macaristan ve ev sahibi Portekiz ile birlikte çeşitli etkinliklere katılan öğretmen ve öğrenciler okullarını başarı ile temsil ettiler.

Temel bilimler konusunda olan proje için Portekiz ortak okulunda çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiler. Hareketliliğin alt konusu olan teknolojide temel bilimler ile ilgili robot kodlama, drone uçuşu, temel bilimler ile ilgili deneyler yaptılar.

Projeye katılan öğretmen ve öğrenciler farklı ülkeleri gezip görme imkânı buldukları gibi dil öğrenme, kültürel farklılıkları deneyimleme ve çok yönlü öğrenme ortamlarını gözlemleme şansı elde edindiler.

Basic Sciences All Over Life (Hayat Boyu Temel Bilimler) isimli proje Avrupa'da ses getirirken Braga gazeteleri de proje çalışmalarına geniş yer verdi. Bilimin hayatın her katmanında olduğunu anlatan ve öğrencilerde bilimle iç içe olma farkındalığını işleyen proje dikkatleri çekmeye devam ediyor.

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)