Bsaol (Basic Sciences All Over Life) İsimli Projemizin Üçüncü Hareketliliği Litvanya'nın Marijampole Şehrinde Gerçekleştirildi.

Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ Projeleri kapsamında Litvanya'da proje çalışmalarına katıldı. Okulun öğretmenleri Dicle Hacer Atmaca ve Mustafa Sarı, öğrencileri Huriye Nur Şurğun, Ayşe Melek Bektaş, Berke Uslu, Egemen Sevimli ve Muhammet Buğra Yıldırım ile birlikte, yürüttükleri Basic Sciences All Over Life ( Yaşam Boyu Temel Bilimler) isimli Erasmus+ projesinin 3. hareketliliğini 10-14 Ocak 2022 tarihleri arasında Litvanya'ya gerçekleştirdi. Litvanya'da okullarını en iyi şekilde temsil eden öğrenciler proje kapsamında Meslek Seçimleri ve benzeri konularda birçok aktiviteye katılarak, kültür gecesinde de halk danslarımızı tanıttılar.

Avrupa projelerinde her geçen gün başarısı artan Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, örnek çalışmalarıyla takdir topluyor. Öğrencilerinin uluslararası projelere katılımı için çaba gösteren; Avrupa deneyimi yaşamalarını, yabancı dil becerilerinin gelişmesini ve proje çalışmalarında bulunmalarını sağlayan Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyorlar.

Litvanya hareketliliğinde yapılacak aktivitelerin amacı; mesleğin hayattaki anlamını öğrenmek, farklı okul derslerinde gelecekteki mesleklerin herhangi bir etkisinin olup olmadığını öğrenmek, öğretmenlere ve okul yetkililerine öğretme ve öğrenme sürecinde bir kariyer yolu seçme konusunda daha iyi rehberlik konusunda önerilerde bulunmaktır.

Öğrenciler yaşamları için mesleklerini seçmenin ne kadar önemli olduğunu anlamak zorundadırlar. Erken çocukluktaki etkinlikler meslek seçiminde pek belirleyici değildir. Muhtemelen çocukların doktor veya öğretmen olmayı denemelerine yardımcı olan oyunlar olarak tanımlanabilir. Ancak okulda öğrencilere her konuda farklı meslekler tanıtılabilir.

Ev sahibi okulun bulunduğu bölgenin tarihi gösterildi. Okulda bulunan müze, bu eğitim kurumundan mezun olan çeşitli mesleklerin önemli kişiliklerini gösterme fırsatı sundu. Öğrencilere bu okulun eski öğrencilerinin büyük başarıları gösterildi, bu şekilde geleceğe karşı motivasyonları ve saygıları artması sağlandı. Konu ile ilgili olarak, katılımcılar eski öğrencilerin anlatımlarını dinleyip soruları cevaplandırdılar.

Öğrencilerin gerçekte farklı meslekler hakkındaki bilgilerini arttırmaları gerekir. İnsanların nasıl çalıştığını, ne yaptıklarını görmeleri gerekiyor. Bunu yapmak için en iyi yer, her gün birçok farklı çalışanın işlerini yaptığı fabrikalardır. Gördükleri iş ile okulda öğrendikleri konular arasındaki bağlantı hakkında bilgi aldılar. Bu bilgi toplama yöntemi, kendi geleceklerinde hangi konunun en yararlı olacağına karar vermelerine yardımcı olacaktır.

Kaunas şehrinde bulunan insan anatomisi müzesi ziyaret edildi. Müzede, gerçek insan organ ve kemikleri, çeşitli solüsyon içinde bulunmaktadır. Müze yetkilisi tarafından müzenin kuruluş hikayesi anlatıldı müze hakkında bilgi verildi.

Trakei kentinde bulunan ortaçağ kalesi ziyaret edildi ardından Vilnüs şehrine geçildi. Vilnüs şehrinde katedral ve katedral kalıntıları ziyaret edildi. Ayrıca Litvanya'nın kuruluş mücadelesinde Rus KGB ajanlarının üssü olarak kullanılan bir müze ziyaret edildi. Müzede Litvanya için mücadele eden kahramanların hikayeleri ve KGB ajanlarının yaptıkları anlatıldı.

Dünyanın en geniş alana sahip ikinci ormanında bit yürüyüş gerçekleştirildi. Profesyonel bir eğitmen eşliğinde çeşitli grup aktiviteleri yapılarak, öğrencilerin birbirleriye kaynaşması iletişim kurması sağlandı. Yine aynı alanda bulunan ahşağ ve ağaçtan yapılmış heykel müzesi ziyaret edildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)