C2 Hareketliliği Öncesi Öğrencilerimizle Birlikte "Özgürlük Mücadelesi" Temalı Bir 'Belgesel/kısa Film Senaryo Yazma Çalışması' Yaptık.

C2 Letonya hareketliliği öncesi Letonya'ya gidecek öğrencilerimizle birlikte bu etkileyici özgürlük mücadelesinin kısa filmini izledik. Müziği ve sözleri dinledik. Öğrendik.Öğrencilerimizle birlikte o dönemi anlatan bir kahramandan yola çıkarak kısa bir belgesel kurgusu yapmayı ve senaryosunu yazmayı denedik.

"Kendine inan!

Gelecek nesiller için

Önemli olan sensin.

Kendine inan!

Kendine inanırsan

İnsanlığı bulacaksın.

Yurdunda ve aklın başındayken

Eğitimde ve adalette,

Evindeki huş ağacının altında dur

ve gökyüzünü içine çek!

O zaman başaracaksın!

O zaman nesiller yeniden yeşerecek."

Bir şarkının sözleri bu kadar anlamlı olabilir. Muzik gerçekten bir ulusun tarihini değiştirebilir mi, evet. Bağımsızlığını silahla ve savaşla değil; "Vatanım, Aşkımdır" adlı halk şarkısıyla kazanan ve güzel Baltık ülkelerini de beraberinde etkileyip tarihe geçen Letonya, Estonya ve Litvanya...

Bu üç ülkenin ortak acı kaderlerine dünyanın dikkatini çekmek için üç ülkenin halkı tarafından Ağustos 1989 tarihinde düzenlenen "Baltık Yolu" veya " Baltık Zinciri" protesto eylemi, Sovyet yönetimine karşı bu üç milletin ulusal kurtuluş hareketidir. Eylem, aynı zamanda bu üç ülke arasındaki dayanışmayı da göstermiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Çeşme Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)