Çevre Dostu Braılle Alfabesı

UYGULAMANIN AMACI

Bu projede karton üzerinde Braille alfabesi uygulanarak öğrencilere hem geri dönüştürülebilir malzemeler ile çevreye katkı sağlamaları hem de görme engelli vatandaşlarımız için farkındalık kazandırma amaçlandı. 

 

ÇEVRE DOSTU BRAILLE ALFABESİ

Biz bu projede karton üzerinde Braille alfabesi uygulayarak öğrencilere geri dönüştürülebilir malzemeler ile hem çevreye katkı sağlamalarını hem de onlar üzerinde farkındalık yaratmayı amaçladık.

Braille alfabesi, görme engelli bireylerin okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur. Noktalardan her biri 64 farklı kombinasyondan birini oluşturması için farklı şekillerde dizilir.

Geri dönüştürülebilir kullanmadığımız kâğıt, karton ve kabartmaları oluşturmak için yaratıcı düşünerek kullanılacak gerekli malzemeleri getirdik. Getirilen malzemeler ile uygun şekilde kesilip kartona harfleri yerleştirip, kabartmaları ise bulgur ile yapılarak çalışmaları tamamladık. Karton üzerinde yapılan Braille alfabesini sınıflarda öğrencilere uygulamalı olarak göstererek öğrenmelerini sağladık.

Bunu yaparken öğrencilerin Braille alfabesini öğrenip okulda, sosyal hayatta, ileride iş yerlerinde tanışacağı, karşılaşabileceği görme engelli vatandaşlarımız için duyarlılık kazandırmayı ve onlara yardımcı olmalarını sağlamayı amaçladık.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Ergene Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)