Çevre Dostu Okul Tanıtımımız. . .

Bugün "Çevre Dostu Okul" tanıtımımızı Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür ÖNEĞi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender KARABULUT ve ilçemiz ilkokul müdürlerinin de katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Bakanlığımızın 1000 Çevre Dostu Okul Projesine seçilen okulumuz bu konudaki çalışmaları koordine etmek üzere Çevre Dostu 1000 Okul Komisyonu oluşturmuş ve çalışmalarına başlamıştır.

Proje kapsamında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar belirlenmiştir.

İlk olarak Geri Dönüşüm Kütüphanesi oluşturulup aktif hale getirilmiştir.

Öğrencilerin konu ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamak amacı ile EBA Sistemi üzerinden 16 adet video tüm sınıflarda izlenerek eğitimleri verilmiştir. Öğretmenlere yönelik "Yenilenebilir Enerji" konulu seminer ve "Geri Dönüşüm Atölye" çalışmaları planlanmıştır. Proje ile ilgili velilere bilgilendirme yapılmış ve veliler de projeye dahil edilmiştir.

Sınıflarda "Tasarruf Timleri" kurularak öğrencilerin projenin uygulanmasına katkı sağlamaları ve yakın çevrelerinde duyarlılığı geliştirmeleri hedeflenmiştir.

Atık malzemelerin geri dönüştürülmeleri konusunda farkındalık yaratmak üzere sınıflar bazında hazırlanan kıyafet ve aksesuarlarla "Geri Dönüşüm" defilesi 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

"Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam" sloganından yola çıkarak okul bahçesi ve sınıfların temizliğini korumak amacıyla duyarlı öğrenci, duyarlı sınıf etkinliği hayata geçirilmiştir.

"Doğada tüm canlıları yaşamaya hakkı vardır." diyerek okulumuz bahçesinde ve yakın çevremizde hayvanların beslenme, barınma çalışmaları yapılmakta ve atık malzemelerden mama, su kapları yenilenmektedir.

Atık malzemeleri değerlendirmek amacı ile öğrencilerle birlikte ders araç gereçleri, müzik aletleri yapılmıştır.

Velilerin bilgilendirilmesi sağlanarak, atık yağların toplanıp muhtarlıklara teslim edilmesi konusunda çalışma başlatılmıştır.

Hobi bahçesi oluşturularak "damlama yöntemi ile sulama sistemi" kurulmuş, bitkilerin gübre ihtiyacı için bahçenin bir bölümünde yiyecek atıklarından gübre yapımına başlanmıştır.

Tuvaletlerdeki aydınlatmaların sensörlü olarak tamir, bakım ve değişimlerinin yapılması için anlaşma yapılmıştır.

Hobi bahçesi yapılmış, çocuklara temizlik ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerin hazırladıkları tohum topları doğaya saçılmış, fidanlar dikilmiş ve meyve çekirdekleri toprakla buluşturu

Atık yağları kullanarak  sabun yapımı projesi hayata geçirilmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)