Çevrim İçi Kazanım Değerlendirme Çalışmaları

 Sevgili öğrencilerimiz https://izmir.meb.gov.tr/soru/  bağlantısını tıklayarak belirtilen tarihte saat 08.00 ile 22.00 arası kazanım değerlendirme etkinliğini yapabilirsiniz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çevrim İçi Kazanım Değerlendirme Çalışma tarihleri aşağıdaki gibidir.

 

5. Sınıflar 19 Ocak 2021

6. sınıflar 20 Ocak 2021

7.Sınıflar 21 OCAK 2021

 

Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Günü Sisteme Girişte ve Oturum Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

 

 

 

1. Sisteme girişler 19-20-21 Ocak 2021 tarihinde 08.00 – 22.00 saatleri arasındaki zaman diliminde yapılabilecektir.

 

2. Sisteme girişler https://izmir.meb.gov.tr/soru/ linkine tıklanarak bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlar üzerinden yapılacaktır.

 

3. Sisteme girişler okul kurum kodu ve öğrenci numarası bilgileri girilerek yapılabilecektir.

 

4. Sisteme giriş yapıldıktan sonra başlama tuşuna basıldığı andan itibaren 60 dakikalık Türkçe-fen bilimleri oturumu (sınavı) süresi başlayacaktır. İlk oturum tamamlandıktan sonra 30 dakika ara verilebilecek ya da "Devam et" butonuna tıklanarak 60 dakikalık matematik-sosyal bilgiler oturumu başlatılabilecektir. "Devam et" butonuna basılmadığı takdirde 30 dakikalık dinlenme süresi başlayacak, süre bittiğinde ikinci oturuma geçiş yapılacaktır.

 

5. Sorular A, B, C, D seçeneklerinden oluşmaktadır. Soruları cevaplamak için A, B, C ve D seçeneklerinden biri seçilmelidir. Bir sonraki soruya geçmek için "Sonraki Soru" butonuna tıklanmalıdır. Soru boş bırakılmak isteniyorsa "Soruyu Boş Bırak" seçeneği işaretlenmelidir. Bir sonraki soruya geçebilmeniz için, cevap seçeneklerinden birini veya soruyu boş bırak seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

 

6. Sorular arası geçiş ve cevaplanan soruya tekrar dönüş yapılamayacaktır.

 

7. Sorular her öğrenciye rastgele bir şekilde farklı sıralarla gelecektir.

 

8. Soruların çözümünde kolaylık olması amacıyla kağıt-kalem bulundurulabilir.

 

9. "Sistemden kaynaklanan" herhangi bir aksaklık yaşanması durumunda aşağıda yer alan mail adresinden ve telefon numarasından sistem yetkilisine ulaşılabilir.

 

10. Çalışma boyunca cep telefonu, hesap makinesi gibi dikkat dağıtıcı ya da soru çözümüne yardımcı araçların yanınızda bulunmaması, kazanım değerlendirmelerin sağlıklı şekilde sizlere bilgi vermesi açısından önemlidir.

 

11. Yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecektir (Düzeltme formülü uygulanmayacaktır.)

 

12. Sonuçlar not olarak değerlendirilmeyecek, tüm sınıf düzeylerindeki çalışmalar bittiğinde kazanım değerlendirme dokümanları en geç 21 Ocak 2021 tarihinde https://izmir.meb.gov.tr/soru/ adresinden öğrenci girişi bölümüne tıklandıktan sonra okul kurum kodu ve öğrenci numarası bilgileri girilerek ulaşılabilecektir.

 

13. Çalışma sırasında sistemden çıkıldığında (internette yaşanabilecek kopmalar gibi sorunlarla) sisteme tekrar girilerek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

14. Başarılar dileriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)