Erişilebilirlik Gönüllüsü Sertifikası

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı olarak belirlemiştir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 Erişilebilirlik Yılı nedeniyle farkındalık sertifikası düzenleyerek ülkemizde Erişilebilirlik kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Kampanya sloganı olarak Erişilebilirlik için Ben de Buradayım oluşturulmuştur.

Sizde aşağıda belirtilen Linkten Erişilebilirlik sertifikası alarak farkındalığın oluşması ve yaygınlaştırılması için destek olabilirsiniz.

Erişilebilirlik Sertifikası başvurusu için TIKLAYINIZ..

ERİŞİLEBİLİRLİK NEDİR?

Erişilebilirlik, yaşayan tüm bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan kamusal hizmetlerin tümüne ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken tüm tedbirleri içermektedir. Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde erişilebilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kısa boylu kişiler yani herkes için büyük önem taşıyan bir gerekliliktir.

Kentleri insan odaklı ve toplumu düşünerek dizayn etmeli, tasarımlar herkes için olmalı çünkü yeryüzü herkesin bu yüzden Erişilebilirlik, şehri paylaşan her bireyin en doğal hakkıdır.

 

Okulmuzun Erşebilirlik Sertifikasını aAldık Haydi Sizlerde kendi sertifikalarınızı alarak toplumada farkındalık yaratın..

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Menemen Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)