Geleneksel 8. Nevşehir Anadolu Lisesi Kariyer Günü Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, başta lisemiz mezunları olmak üzere çeşitli alanlarda çalışan 26 ve Nevşehir Anadolu Lisesine katkı sağlayan  2  katılımcıyla bir araya gelerek kariyer planlama süreçlerinde hedefledikleri bölümleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Öğrenciler, 23 derslikte 2 oturum halinde 24 farklı alanda çalışan meslek sahipleriyle buluştu. Şu an her biri Türkiyemizin farklı yerlerinde çalışan eski mezun öğrencilerimiz ve iki katılımcımız mesleklerinin inceliklerini ve çalışma alanlarını öğrencilerimize anlattılar ve öğrencilerin sorularını cevapladılar. Meslek sahipleri, öğrencilere kariyer planlamaları ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. 


Öğrencilerimiz; Nevşehir Anadolu Lisesi Kariyer Gününde Mimar Fırat GENCAY, Bilgisayar Mühendisi Serhan YAVUZ, Makine Mühendisi Furkan ŞERİT, Yazılımcı Şükrü AYDINLIK, Uçak Mühendisi Hayrullah AVCI, Turist Rehberi İrem YALÇIN, Sporcu Muhammed Ali TUNÇ, Elektrik-Elektronik Mühendisi Pelin Doğanay ESEN, E-Ticaret  Uzmanı Fatih KALKAN, Psikolog Merve ÖZTÜRK, Diş Hekimi Gökçe AKSÖZ,  Dermatolog Eda Öksüm SOLAK, Doktor Beyza GEZER, Savcı Ahmet SOLAK, Anayasa Mahkemesi Raportörü Mustafa EKİM, Avukat Ela KARABACAK, Eczacı Emine Reyhan KARAKAYA, Fizyoterapist ve Akademisyen Ali İLEZ, Veteriner Metin VARIR, İnşaat Mühendisi Hamdi SERT, Kontrol ve Otomasyon Mühendisi Halil Ozan ÜNSAL, Avukat Ahmet DALDİKEN, Komiser Nurşani İLTER, Pilot Nafiz ÇAVUŞOĞLU, Diyetisyen Fatmanur GÜNER ile bir araya gelerek hem bölümler hakkında bilgi aldılar hem de meslek sahiplerinin engin deneyim ve tecrübelerinden faydalanma fırsatı buldular.

Kariyer Günümüz okul müdürümüz Rüstem Acar tarafından takdim edilen plaket töreni ve katılımcılarımız, öğretmenlerimiz ve görevli öğrencilerimizden oluşan Nevşehir Anadolu Lisesi aile fotoğrafı ile sona erdi. Bu etkinlik sayesinde eski öğrencilerimiz, öğretmenleri ile hasret giderirken okulumuzdaki öğrencilerle de kaynaşma fırsatı buldu. Gelenekselleşen bu etkinliğimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Merkez Nevşehir Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)