İşkur Semineri

     Mesleki Beceriler Haftası kapsamında okulumuzda stand açan İş-Kur yetkilileri bir de 11. Sınıflarımıza Melek Bulma ve İş Görüşmeleriyle ilgili faydalı bir seminer verdi.

    Mesleki Tanıtım Kulübü olarak 11 ve 12.sınıf öğrencilerimizi İşkur İş Kulübü ile buluşturduk. Öğrencilerimizin İş-Kur kayıtları yapıldı, değerli iş-meslek danışmanlarınca eğitimler verildi. 

    İş Kulübü, iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, ‘Nasıl iş aramalıyım?’,  ‘İş başvurum neden reddedildi?’ gibi sorulara cevap arayan işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlar için tasarlanmış bir eğitim programıdır.

İşkur İş Kulübü Eğitimi ile katılımcılara iş arama yöntemleri, CV hazırlama teknikleri, telefonla görüşme ve mülakat teknikleri gibi iş aramayı kolaylaştıran konularda eğitim verilmektedir.

     Eğitimler interaktif ve oyunlaştırmaya dayalı bir tarzda gerçekleşmektedir. Böylelikle katılımcılar, rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları ile mülakat esnasında verdikleri cevapları, tutum ve davranışları değerlendirerek gerçek yaşamda karşılaşacakları hazırlıksız durumlar için deneyim kazanmış olmaktadırlar.

İş Kulübü Eğitim Konusu, İçeriği Nedir?

Eğitim şu başlıklardan oluşmaktadır:

-Hobiler

-Kişilik Testleri

-İstihdam Edilebilirlik Becerileri

-Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri

-İş Arama Kanalları

-İş Görüşmelerine Hazırlık

-İş Görüşmesinde Beden Dili

-Telefon Görüşmesi

-Mülakat Teknikleri

 İş Kulübü Eğitimine Kimler katılabilir?

 Eğitime İşkur kaydı olan herkes katılabilir. İşkur kaydı ise hemen yapılabilmektedir. Öğrenci, işsiz, çalışan veya herhangi bir durumda olup olmamanıza bakılmamaktadır.

 İş Kulübü Eğitim Ne Kadar Sürüyor?

 Her il ve ilçedeki eğitim süresi değişebilmektedir. Genel olarak günde 3 saat yapılmaktadır. En az 3 gün en fazla 5 gün sürmektedir.

Mesai saatleri 8 ile 17 arasında olduğundan çoğunlukla eğitim bu saatler arasında gerçekleşiyor. Özel projelere yönelik zaman zaman mesai saatleri dışında ve hafta sonları da eğitim verilebilmektedir.

İş Kulübü’ne Nasıl Katılabilirim?   İşkur İş Kulübü başvurusu için İŞKUR müdürlükleri ve hizmet merkezlerine gidebilirsiniz. Ayrıca telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.  

Öğrencilerimiz hem eğlendiler, hem öğrendiler. Ïş-kur ,iş kulübü iş-meslek  danışmanı Erkay ÖZDEMİR, Sevgi TUNALI KABAÇALI ve İpek ÖZTÜRK'e değerli bilgilendirmeleri için teşekkür ederiz.

Öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Mesleki Gelişi Kulübü Rehber Öğretmeni Zeliha ATMACA'ya da ayrıca teşkkür ederiz.

   

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova Aziz - Erol Güzelcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)