İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu İle Lojistik Günleri…

           Gediz Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu 5’inci Lojistik Günlerine okulumuz NEVVAR SALİH İŞGÖREN EĞİTİM KAMPÜSÜ – 3 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ LOJİSTİK Bölümü 11C -11D Sınıfı Öğrencileri ile Lojistik Bölümü Öğretmenleri Figen ŞEKERCİ ve Didem KÖPRÜLÜ olarak katılım gösterdik.

           Sektör temsilcileri ve yerel yöneticilerin bir araya geldiği  “Yerel Yönetimlerin Lojistik Sektörüne Yenilikçi Yaklaşımları” temalı organizasyonda; İZMİR  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI  AZİZ KOCAOĞLU, BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET GÖNENÇ, ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DERNEĞİ(UND) İZMİR BÖLGE  TEMSİLCİSİ ABİDİN SİNCİ ile TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLARI ve EĞİTİCİLERİ DERNEĞİ (TMGDER) BAŞKANI CÜNEYT ERBİLGİN konuşmacı olarak katıldı.

           BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU, İzmir’in tarih boyunca Akdeniz’in lojistik merkezi olduğuna ve Doğu ile Batı arasında ticaret köprüsü görevi gördüğüne dikkat çekti. KOCAOĞLU, İzmir’in coğrafi konumu ve doğal limanıyla taşımacılıktaki yerini gelecekte daha da sağlamlaştıracağını ifade etti, Avrupa’ya uzanacak yeni bir bağlantı yolunun müjdesini verdi:

Çevreci Yeşil Hat Kuruluyor

          “Avrupa Birliği, taşımacılığı, akaryakıt kullanan TIR gibi araçlardan elektrikli trenlere çekme kararı aldı. Bu kapsamda İzmir’den Avrupa’ya, Selanik üzerinden yeni bir bağlantı yolu açılacak. AB ülkelerine götürülen mallar önce İzmir’den Selanik’e gemilerle taşınacak, oradan da elektrikli trenlerle gidecekleri yere aktarılacak. Geçtiğimiz günlerde Atina’daki turizm fuarında bu konuyu ele aldık, yakında hayata geçeceğini umuyorum. İzmir Limanı, Avrupa’ya giden yolda önemli bir uğrak noktası, Ege Bölgesi de önemli bir lojistik merkez olacak.”
           AZİZ KOCAOĞLU, yeni açılacak yolla iş yükü artacak İzmir Limanı için de çağrıda bulundu. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, limanın kapasitesinin artırılması gerektiğini dile getirdi, şunları söyledi:

 “ Çandarlı’da kurulacak Kuzey Ege Konteyner Limanı tamamlanıncaya ve Aliağa’daki Petkim Limanı tam olarak oturuncaya kadar elleçleme de dahil olmak üzere işlevini sürdürmeli. Bir yandan da hem geri sahası büyütülerek hem de yükleme-boşaltma teknolojisinde çok büyük yeni atılımlar yapılarak kapasitesi artırılmalı. Burası doğal bir liman, Çandarlı’daki liman için senede birkaç ay gemi yanaşamama gibi coğrafyasından kaynaklanan problemler var. İzmir Limanı ise her zaman kullanılabilecek özellikte. Yeni Kale’den itibaren 16 metre derinliğe ulaşılarak 3’üncü nesil büyük gemilerin yanaşması da sağlanmalı.”

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü - 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)