Kan Ver Can Ver Projesi

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek” Projesi dâhilinde sağlanacak tüm hizmetler; faydalanıcı kurumlar T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı arasında etkin bir koordinasyon kurulmasına katkı sağlamak ve gönüllü kan bağışı kapsamında öğrenciler arasında davranış geliştirmek için ilgili tarafların kapasitesini arttırmak amacıyla geliştirilmiştir. Söz konusu proje ile güvenilir kan tedarikindeki problemleri önleyerek halk sağlığının gelişimine katkı sağlamak hedeflenmektedir.

Toplam bütçesi 2.385.000 Avro olan söz konusu proje 81 ilde ve ülke çapındaki 500 pilot okulda uygulanacaktır. 26.02.2014 tarihinde uygulamaya başlanılan projenin süresi 2 yıldır.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek ana faaliyetler şu şekildedir:

      Faaliyet 1: Birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar (on ikinci sınıf dahil), ilk ve orta öğretimdeki mevcut müfredatın ve ders kitaplarının revize edilmesi ve AB Üye Devletlerindeki uygulama doğrultusunda buna uygun olarak ders materyalinin kan bağışının önemini dikkate alacak şekilde geliştirilmesi.

      Faaliyet 2: SB, MEB ve Türk Kızılay’ındaki insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi, AB Üye Devletlerindeki uygulamalara uygun olarak gönüllü ve karşılıksız kan bağışçısının kazanımı konusunda farkındalığın artırılması ve ilgili MEB, SB ve Türk Kızılay’ı personeli için eğitim kitlerinin sağlanması.

      Faaliyet 3: Projenin başlamasından sonraki birinci yılın sonundan itibaren ve eğitim yılını da dikkate alarak “Kan Bağışçısının Eğitimi & Kazanımı adı altında 500 pilot okulda ve ülke genelinde Medya & Halkla İlişkiler Kampanyası kapsamında iki kampanya düzenlenmesi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Agahefendi İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)