Meb Dede Korkut Hikayelerinin İlk Videosunu Erişime Açtı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Anadolu Masalları Projesi kapsamında resimlemeleri, animasyonu, müziği ve seslendirmesi öğretmenler tarafından gerçekleştirilen "Dede Korkut Hikâyeleri"nin ilk videosu öğrencilerin ve öğretmenlerin erişimine sunuldu.

Dede Korkut Hikâyeleri'nin İlk Videosu Yayında

Dede Korkut'un video olarak sunulan resimlendirilmiş ve seslendirilmiş ilk hikâyesi "Basat'ın Tepegöz'ü Yenmesi Destanı", "www.youtube.com/meboygmanadolumasallari" adresinde yayınlandı.

Dede Korkut'un tüm hikâyelerinin animasyonlarla anlatımını içeren çalışmaya da başladıklarını belirten Boyacı, şunları söyledi: "Videolarımıza Dede Korkut'un, Basat'ın Tepegöz'ü Yenmesi Destanı ile başladık. Bu hikâyenin resimleri öğretmenlerimizce hazırlandı. 'Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor Projesi'ndeki müzik öğretmenleri de hikâyeye özgü söz yazdı ve beste yaptı. Projede yer alan öğretmenlerimiz, Anadolu coğrafyası dışına çıkarak Türk dünyası masalları ile tüm Türk boylarının kültürünü gençlere aktarabilmek için akademisyenler ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Menemen Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)