Okulumuz Tübitak 4006 Bilim Fuarları Sergisi Yapıldı

Okulumuz Tübitak 4006 Bilim Fuarları çalışmasına 9 Robot, 1 Tanıtım, 6 Kimya, 1 Biyoloji, 1 Fizik, 1 Coğrafya ve 1 Psikoloji olmak üzere 20 proje ile katıldı. 

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zerrin Büyükçapar’ın proje yürütücülüğünde Kimya Öğretmeni Neslihan Açıkyıldız, Biyoloji Öğretmeni Meltem Şaşmaz, Fizik Öğretmeni Hıdır Teloğlu, Coğrafya Öğretmeni İnci Günay, Rehberlik Öğretmeni Hanife Güneş’in danışmanlığında öğrencilerimiz, Hena Öztürk, İlke Yalçın, Öykü Ünver, Damla Ünver, Yaren Elenay Yıldırım, Baha Şerif Baygeldi, Murat Doğa Darıcı, Mert Yayla, Sıla Özdemir, Mehmet Bayram, Kadir Kayrak, Eda Kılıç, İrem Demir, Ceren Ese, Burak Can Kocamaz, Altan Uğur Ekinci, Batuhan Kara, Osman Yılmaz, Görkem Koray Koşun, Oğuz Akpınar, Özgür Arıç, Mert Boztepe, Nazlı Özçelik, Betül Özay, Nebil İzmirli idi.


Sergimiz 18 Mayıs 2017 günü saat 10:00-16:00 arası okulumuzda düzenlendi. 25 öğrencimizin aktif olarak rol aldığı proje çalışmaları süreci öğrencilerimizin araştırma tekniklerini, sunum yöntemlerini öğrenmelerini sağlayan, yardımlaşma, ekiple birlikte iş başarma becerilerini kuvvetlendiren, bilimsel çalışmalara olan korku ve kaygılarını azaltan, uygulayarak ve yaşayarak bilimsel çalışma içinde olmalarını sağlayan güzel bir deneyimdi. Öğrencilerimize bu süreci değerlendirin dediğimizde özetle şu cevapları verdiler: Yoğun ve bir o kadar eğlenceli idi. Yeni arkadaşlar edindik, birbirimizin projelerine yardım ederek, fikir vererek geliştirdik. Kodlama yapmayı öğrendik, bilgisayar oyunların nasıl yapıldığını, robotların nasıl çalıştığı vb bir çok konuda bilgi sahibi olduk. Bir takım aksilikler de yaşadık ama biz hiç pes etmedik sonunda eksiksiz olarak projelerimizi tamamladık. Kitap okuyup, araştırmalar yapmak, scratch ve mblock ile kodlama yapmak, basit devreler yapabilmek çok güzeldi. Kimya deneyleri yapabilmek, kendi roketimizi, kolonyamızı yapabilmek de bizi çok mutlu etti.Danışman öğretmenlerimiz bizi çok destekledi, iyi ki okulumuzda böyle bir çalışma yapıldı. 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)