Robokod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Şenliği

Robokod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Şenliği bugün 10.00-17.30 saatleri arasında Halkapınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

İzmir Valiliği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında İzmir'de açılan 2 bin 585 kursta Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından önce 41 bin 641 öğretmene ardından öğrencilere temel kodlama ve teknoloji kullanımı eğitimi verildi. Bu kapsamda düzenlenen Robokod İzmir Bilişim ve Kodlama Şenliği'nde bin 79 öğrenci hazırladıkları kodlama temalı toplam 600 projesini sergiledi. Anaokulundan liseye kadar öğrencilerin katılığı şenlikte 'Otoyollarda Yapay Zeka Destekli Şerit Uygulaması', 'Radarla Hedef Belirleme ve Alan Tarama Sistemi', 'Su Piyanosu Projesi' ve iş güvenliği gibi birçok proje sergilendi. Sergiye İzmir Valisi Süleyman Elban'ın yanı sıra İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Proje kapsamında bizlerde Selçuk Robokod ekibi olarak ortaokul ve liselerden toplam 18 projemizle şenliğe katıldık. Okulumuz da “Türkiye’nin Gastronomi Şehirleri” Projesiyle etkinlikte yer aldı. Projede görev alan 9/B sınıfı öğrencilerimiz Aleyna Küçük ve Çınar Özcan ve proje danışman öğretmeni Didem Tosun Piren’e teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Selçuk Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)