Robokod İzmir Bilişim ve Kodlama Şenliğine Katıldık

Türkiye Yüzyılı Vizyonunun Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında İzmir Valiliğinin başlattığı, “İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi” kapsamında yapılan ROBOKOD İZMİR BİLİŞİM VE KODLAMA ŞENLİĞİ’ne okulumuz 2 proje ile katıldı.

RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesinin hedefleri şunlardır:

1.                   Kodlama Eğitimi: Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan değerli öğretmenlerimize kodlama eğitimleri verilerek kodlama kavramlarının disiplinler arası öğretimini hedefliyoruz.

2.                   Kodlama Becerilerinin Kazandırılması: Öğrencilerimize yönelik düzenlenecek kodlama eğitimleriyle öğrencilerimizi teknolojiyi kullanmanın yanısıra teknolojiyi üreten bireyler olarak da yetiştirmeyi hedefliyoruz.

3.                   Problem Çözme Becerisini Geliştirme: Kodlama eğitimi ile öğrencilerimizin problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi ve algoritmik düşünme becerilerini artırmayı amaçlıyoruz.

4.                   Proje Tabanlı Öğrenme: Öğrencilere teorik bilgileri pratik bir şekilde uygulama imkânı sağlamak amacıyla, bireysel veya grup halinde kendi projelerini tasarlamaları ve geliştirmeleri için fırsatlar sunmayı hedefliyoruz.

5.                   Teknolojik Okuryazarlık ve Dijital Bilinç: Öğrencilerimize teknolojik cihazların nasıl çalıştığını anlama ve güvenli bir şekilde kullanma becerileri kazandırmayı amaçlıyoruz.

6.                   Yaratıcılığın ve İnovasyonun Teşviki: Öğrencilerin yaratıcı düşünme yeteneklerini ve yenilikçi fikirler geliştirebilme becerilerini desteklemeyi hedefliyoruz.

7.                   Takım Çalışması ve İş birliği: Öğrencilerin gruplar halinde çalışarak takım içi iletişim ve iş birliği becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz.

8.                   Kariyer Farkındalığı ve İlgi Uyandırma: Öğrencilere kodlamanın çeşitli kariyer yolları ve gelecekteki iş olanakları hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz.

9.                   Sürekli Öğrenme ve Kendini Geliştirme: Öğrencilere öğrenmenin sürekli bir süreç olduğu fikrini benimsetmek ve kendilerini teknoloji alanında sürekli güncel tutmaları için motivasyon sağlamayı hedefliyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Narlıdere İlhan Onat İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)