Smyrna Takımımız Teknofest 2021 Yolunda Finalist Oldu!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST; teknoloji yarışmaları ve birçok farklı faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

 

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST'in ilk yılında 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştır. 2019 yılında 19 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenen yarışmalara 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında ise 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştur.

 

Bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ve etkinlikleriyle 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ve takımımızın finalist olarak yarışacağı "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

https://teknofest.org/yarisma-detaylar-11.html

Okulumuz Teknofest Yarışmalarına; SMYRNA, TEKKOL ve Maskeli Mucitler olmak üzere 3 takım halinde başvurusunu yaptı. SMYRNA takımımız 84,5 puan (baraj puanı:75) alarak finale kalmaya hak kazandı.


Akademik danışmanlığını Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Burcu Arslan'ın yürüttüğü ve Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Nurefşan AKIN' ın takım kaptanlığı yaptığı ve Fatih Yurtseven, Nazım Efe Karataş, Serhad Armanc Öztürk, Mert Altındağ'ın ekipte yer aldığı "SMYRNA" takımımız TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında İstanbul'a gitmeye hak kazanmıştır.

Takip Eden Pazar Arabam(TEPA)

Pazarlarda kullanılan klasik pazar arabalarının otonom hale getirilmesi amacıyla TEPA geliştirilmiştir. Bu cihaz sayesinde kullanıcılar herhangi bir taşıma, itme, çekme vb. güç gerektiren işlem yapmadan aldıkları ürünlerin taşınmasını sağlayabileceklerdir. Bu cihaz kullanım kolaylığı amacıyla joystick ve akıllı telefon uygulaması ile kontrolü sağlanan bir akıllı pazar arabası olarak tasarlanacaktır.  TEPA, bluetooth aracılığıyla bir akıllı telefona bağlanmakta ve gezinmek için de GPS kullanmaktadır.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında prototipini sergilediğimiz projemizde pazar arabasının temassız kişiyi takip etmesi ve yönlendirmesi yapılmıştır. Projede sistemin prototipi oluşturulmuş, Arduino ve C++ dili kullanılmış, bluetooth modül, motor, motor sürücü, engel sensörü, tekerlekler ile tasarım yapılmıştır. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Tire Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)