Tübitak 4006 Bilim Fuarımız

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasına adım atmaya devam ediyor. Okullar arasında bilimsel ve teknolojik gelişimi teşvik etmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi 06-07 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlendi.Sergi, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve bilimsel merakını sergilemelerine olanak tanıdı.

Fuarda öğrencilerin kendi hazırladıkları projelerle katıldığı birçok etkinlik düzenlendi. Bu projeler arasında Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Giyim Teknolojileri, Yazılım Teknolojileri robotik sistemler ve daha birçok alanda yenilikçi fikirler yer aldı.

TÜBİTAK 4006 Sergisi öğrencilerin bilimsel keşif ve deneyimlerini paylaşmaları için bir platform oluşturdu. Öğrencilerin projeleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı ve birçok katılımcıyı etkiledi. Sergi öğrencilerin sadece teorik bilgiyi öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda uygulamaya dönüştürme ve somut sonuçlar elde etme yeteneklerini de sergilemelerine imkan tanıdı.

TÜBİTAK 4006 Sergisi geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirmeye yönelik önemli bir adım olma niteliğini koruyor. Bu tür etkinlikler gençlerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini artırmanın yanı sıra onları problem çözme ve yenilikçi düşünme becerileriyle donatarak geleceğe daha hazır bir şekilde adım atmalarını sağlıyor.

Katılımcı öğrencilerin heyecanı ve başarıları geleceğin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini gözler önüne serdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)