Ya/da Dergisinin 9. Sayısı

İnsan doğanın meraklı ve haşarı çocuğu. Tarih boyunca geçirdiği bütün badirelerden, savaşlardan, soykırımlardan acılarla sıyrılmayı başararak bugüne, 21. yüzyıla ulaşmış olan insan... Henüz nesli tehlike altında değil, uzunca bir süre daha yaşayabilmeyi ümit ediyor. Peki, bunu nasıl başaracak?

İnsan, bir ölçüde kendini doğanın sınırlamalarından kurtarmış durumda. Yabani türlerin aksine kaderine razı olmuyor, iklimin hışmından korunmak için kendisine evler, giysiler yapıyor; ateşle ısınıyor. Hastalıklarla baş etmenin yollarını bulmuş, ömrü uzadıkça uzuyor. Bütün bunları bir zamanlar doğadan sağlıyordu şimdi sentetik ürünlerden sağlıyor, gelecekte ne olacağını ise bilemiyoruz ama biraz sezebiliyoruz. Lükse düşkünlüğü, ürettiği bilgiyi teknolojiye çevirerek onu rahat ettirecek çözümleri bulmasına yol açıyor. Bütün bunların bedelinin nasıl ödendiği ise çoğu zaman düşünülmüyor. Zihinlerimizde beliren ve bizi endişelendiren gelecek sorununa çözüm arama işine, konunun nedenlerine bakmakla ve bir anlamda günümüz insanının değişmiş özünü anlamakla başlayalım.

Sürekli peşinde olduğumuz mutluluk ve huzurun, yüz vermeye hiç yanaşmadığımız "şimdi" de saklı olduğunu kabul etmek istemiyoruz.

Derginin 9. sayısına ulaşmak için TIKLAYINIZ..

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Menemen Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)