Büyük Zaferin Yıl Dönümünde Dumlupınar Zafertepe´ye Gittik

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya´nın kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama törenleri nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Kocatepe´den Dumlupınar-Zafertepe´ye Bağımsızlığa Giden Yolda" projesi kapsamında Büyük Taaruz´un gerçekleştirildiği ve bağımsızlığımızın kazanıldığı topraklara gittik. Okulumuzdan mezun ettiğimiz 14 yaş üstü öğrencilerimizin Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları sonucu Dumlupınar Zafertepe´deki etkinlikler için bir otobüs de köyümüzden kalktı. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU ile Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın BAK´ın da katıldığı programa ilimizden toplam 19 otobüsle 550 öğrenci gitti.

Bu güzel organizasyon sayesinde öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Başkomutanlık Meydan Muharebesi´ni sevk ve idare ettiği toprakları yakından tanıma imkanı bulurlarken meydanda kurulan fotoğraf ve silah müzelerini gezerek de Büyük Taaruz Zaferi hakkında da bilgi sahibi oldular. 

Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Banaz Fadime - Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)