Çoçuklara Sabır Eğitimi Nasıl Verilir?

ÇOCUKLARA SABIR EĞİTİMİ NASIL VERİLİR?

Zaman hızlı akmakta, günlük hayatımız bir şeyleri yetiştirmek veya bir yerlere yetişmek için koşuşturma içinde geçmektedir. Bu esnasında çocuklarımızın bizden sürekli bir şeyler istemesi ve sabırsızlık göstermesi bizi biraz daha yıpratır. Çocuklarımızın biraz daha sabırlı olmalarını isteriz.

Çocuklara sabır eğitimi verilmesi sadece meşgulken bizi yıpratmamaları için değil hayatta başarılı olmaları için de gereklidir. Bir çocuğun doğması için 9 geçmesi, yemeğin lezzetli pişmesi için kısık ateşte pişmesi gerekir. Yani başarıya ulaşmak için beklemeyi de bilmek gerekir.

Sabır eğitimi almamış çocuklar ben merkezli düşünme eğiliminde olur, yeni ortamlara uyum sağlamakta zorlanır, başkalarını kendi şartlarına uydurmaya çalışır. İnsanlar aceleci olsalar da tabiatın da kendine göre bir hızı vardır.

LOKUM DENEYİ

Bilim insanlarının 4-5 yaşlarındaki çocuklarla yaptığı “lokum deneyi” sabır kavramının insanlara kattığı değeri gözlemlemek açısından ilginçtir.  Bilim insanları 4-5 yaşlarındaki bir grup çocuğa lokum vereceklerini , lokumu hemen isteyenlere 1 tane, biraz beklemeyi başarabilenlere iki tane vereceklerini söylemiştir. Çocukların bir kısmı sabredemeyip 1 tane almış diğerleri de bir süre kendini oyalayıp 2 tane lokum almaya hak kazanmıştır.

Lokum deneyinde kullanılan çocukların kaydı tutularak yıllar sonra hayatta geldiği noktalar ölçülmüştür. Sonuçta sabredip 2 tane lokum almayı başarabilenlerin diğerlerine göre sosyal başarıları daha yüksek ve insan ilişkilerinin daha güçlü oldukları tespit edilmelidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Özel İdare İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)