Güvenli İnternet Günü

Güvenli İnternet Günü, dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle, INSAFE/INHOPE ortak ağı tarafından her şubat ayında organize edilmektedir. Her yıl düzenli olarak yapılan Güvenli İnternet Günü, güncel endişeleri yansıtan bir konuyu seçmekte ve siber zorbalıktan sosyal ağlara kadar ortaya çıkan çevrimiçi sorunların farkındalığını artırmayı hedeflemektedir.

Güvenli İnternet Günü,herkesin teknolojiyi sorumlu, saygılı, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde kullanmayı bildiği; hem güvenli hem de daha iyi bir internet oluşturmayı hedeflemektedir.

Güvenli İnternet Günü,daha iyi bir internet yaratmakta herkesi üzerine düşeni yapması konusunda teşvik etmek amacıyla; çocuklara, gençlere, ebeveynlere, bakıcılara, öğretmenlere, eğitimcilere ve sosyal hizmet uzmanlarına, bunların yanı sıra sektöre, karar alıcılara ve politikacılara ulaşmayı hedeflemektedir.

Okulumuz 11 Şubat 2020 Güvenli İnternet Günü'nü okul girişindeki tabelalarda duyurarak öğrenci ve öğretmenlerimize bilgilendirme yapılmıştır. Güvenli internet günüyle ilgili öğrenciler bilgilendirilerek birlikte bir okul panosu oluşturulmuştur.

Okulumuzda güvenli internet kullanımı, sosyal ağlar, sosyal medya güvenliği, digital ayak izi, siber zorbalık gibi konular büyük önem taşır ve bu konularla ilgili düzenli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan bazıları şu şekildedir;

E-güvenlik konularını müfredata entegre etmek, kurul ve zümre toplantılarda görüşmek ve kararlar almak, öğrenci, okul personeli ve velilere e-güvenlik bilgilendirme seminerleri oluşturmak, e-güvenlik panosu hazırlamak ve güncellemek,e-güvenlik okul sloganı oluşturmak, e-güvenlikle ilgili okul barkovizyonunda bilgilendirme çalışmaları yapmak, ders saatlerinde cep telefonların kilitli dolaplarda tutulmasıyla ilgili karar almak, Siber güvenlik ile ilgili öğrenci ve velilerimize bilgilendirme broşürleri dağıtmak, okulda cep telefonu kullanmak ve izinsiz fotoğraf çekmekle ilgili politika oluşturmak ve okul girişinde tabelalarda sergilemek, MEB yayınlarını takip ederek internet güvenliği ile ilgili çalışmaları duyurmak, e-güvenlik ile ilgili eTwinning Live üzerinden ekinlikler oluşturmak, güçlü bir e-güvenlik politikasına sahip olmak.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Trabzon Beşikdüzü Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi

Kaynak:https://besikduzufenlisesi.meb.k12.tr/icerikler/guvenli-internet-gunu_9046061.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)