Kaynaştırma Projesiyle Öğrencilerimiz Yeniden Doğuyor. . .

Öğrencilerimiz; Güneysu Anaokulu ve İMKB İlkokulu'nda yaşıtlarının bulunduğu sınıflarda  ders etkinliklerine katılma ve akranlarıyla birlikte oyun oynama gibi ''kaynaştırıcı-bütünleştirici'' faaliyetlere katılmaya başlayacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün özel eğitim hizmetlerinin nihai hedef olarak "kaynaştırma-bütünleştirme" yer almaktadır. Bu gaye ile Rize – Güneysu Kızılay Şükrü- Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak 36 ayını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için okul öncesi eğitimi ile başlayan özel eğitime devam niteliğin ilkokul ve Ortaokul kademelerimizle özel gereksinimli bireylerin eğitimine uzman eğitimcilerimizle devam etmekteyiz.

Okulumuz kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarını güçlendirmek amacıyla tüm kademelerde öğretmenlerin bilgi ve becerilerini artırmak adına Güneysu İlkokulu ve Güneysu Anaokulu ile Kaynaştırma Projesini başlatmıştır. Bu projede "Öğretmenlerimizin, farklı eğitim programları geliştirerek akranlarıyla aynı eğitim ortamlarında bulunmalarını sağlayan çalışma ortamlarını artırmayı hedefliyoruz.

Kızılay Şükrü- Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak Kaynaştırma-bütünleştirmeye dair ortak dil oluşturmayı amaçlamış olup, bu süreçte rolü olan ve okulumuza destek veren tüm paydaşlarımıza, , canı gönülden çalışan öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Güneysu Kızılay - Şükrü - Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)