Kütüphaneler Haftası

Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin, sonu acıdır.

 

                                                                 P. N. Ovidius

 Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan haftayı kütüphaneler haftası olarak kutluyoruz. Hafta süresince, kitapların önemi, kütüphanelerin geliştirilmesi ve kütüphaneciliğin sorunları dile getirilir, kütüphanelerde uyulması gereken kurallar anlatılır.

     İçindeki kitaplardan herkesin yararlandığı binalara kütüphane, kitapların korunması ve sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi gibi görevleri yapan memurlara kütüphaneci denir. Eski çağlardan beri iinsanlığın hizmetinde olan kütüphaneler, her toplum için önemli olmuştur.

     Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan en önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını artırır, insana bilgi ve birikim kazandırır.

     Kitaplar sayesinde bazen uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, bazen hüzünlerimizi, bazen neşelerimizi bu yeni arkadaşla paylaşır, hiç tanımadığımız evlere misafir oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır,destanlara,trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz.

           Gümüşdere İlkokulu minik öğrencileri de  öğretmenleri ile birlikte geleceklerini inşa etmek için okudular. 

 

   

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Gümüşdere İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)