Okulumuzda "Picasso Gibi Çızmek" Adlı Çalışmalar

.

"Her çocuk bir sanatçıdır, sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabileceğimizdir." (Pablo Picasso) 

      Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ümran YELEĞEN; Okulun açılışından beri dünya resim sanatında iz bırakmış büyük ressamların çalışmalarını öğrencilerimize anlattıklarını , onların bazı eserlerini birlikte yorumladıklarını , Bu hafta da   Kübizm'in öncüsü, dünyanın en ünlü ressamlarından Pablo Picasso'nun tablolarını incelediklerini ve Öğrencilerimiz oldukça ilginç buldukları eserleri incelerken, kübist ressamların hayal güçlerini istedikleri gibi kullandıklarını, renkleri, sivri köşeleri, çizgileri çok sevdiklerini öğrendiler ve  aşağıdaki çalşmaları bizlere sergilediler.Aynı zamanda öğretmenimiz çalışmalarımızın ilçe 24 Kasım programında bayağı ilgi gördüğünü belirtti.

 

      Mustafa Kemal Ataturk sanata ve sanatçıya yaşamı boyunca saygı duymuş, halka sanatı sevdirmek için çok uğraşmış bir devlet adamıydı. Sanata ilgisi çocukluğunda başlamış,her fırsatta sanatın önemini dile getirmiş, sanatçıya desteğini de esirgememişti. "Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur."

     Bizlerde okul yönetimi olarak ;"Tüm sanat ve spor branşlarında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hayatlarına dokunacak, onlarda iz bırakacakher türlü etkinlikleri kurum olarak desteklemekteyiz. Amacımız, geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek bireyler yetiştirirken; onların sanata ve spora ilgi göstermelerini hatta en az bir dalla mutlaka ilgilenmelerini sağlamak. Akademik yönden yetkin bireyler yetiştirirken, onların sanatla (resim,müzik vs.)  ve sporla da ilgilenen bireyler de olmaları hedefimizdir.

Bu vesileyle  Öğretmenimiz Ümran YELEĞEN'e  teşekkür ediyor öğrencileriyle beraber çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kilimli Göbü Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)