Ortaöğretim Kurumlarını Tanıyorum Projesi

 Yaşamın gittikçe karmaşık bir yapı alması, hayata nitelikli insan yetiştirmek ve hazırlamakla yükümlü olan okulların çeşidini de artırmıştır. Bugün ortaokulu bitiren bir çocuğun girebileceği birçok ortaöğretim kurumu mevcuttur. Bu okulların her birisinin giriş koşulları ve öğrenciye sağladığı avantajlar farklılıklar göstermektedir. Bu sebeple çocuğun ve ailesinin bu hususlarda yanlış bilgiler edinmemesi ve doğru kararlar verebilmesi için mesleki rehberlik hizmetlerine ihtiyaç vardır.

 Liseye yeni başlayacak öğrencilerin aklındaki ilk soru, gelecekte daha mutlu ve başarılı olabilmek için "Hangi okula gitmeliyim?" sorusudur. Bu, aslında sadece öğrenciler için değil, veliler için de mühim bir meseledir. Çünkü verilecek karar, hayatlarını etkileyecek bir karardır.

 Müdürlüğümüz, liseye girme hazırlığı içinde olan öğrencilerin, tercih edecekleri liseleri tanımalarına ve geleceklerinde yaşamlarını biçimlendirecek mesleğin kararını vermelerine, bilinçli ve etkin şekilde ön hazırlık yapmalarına yardımcı olmak amacıyla "ORTAÖĞRETİM KURUMLARIMI TANIYORUM" projesini faaliyete geçirmektedir.

  Ortaöğretim kurumlarına geçişte belirleyici rol oynayan LGS sınavlarına hazırlık sürecinde, temel eğitim 5,6, 7 ve 8. sınıf düzeyinde bulunan öğrencilere sistemli bir hazırlık süreci oluşturarak öğrencilerin akademik başarı düzeylerini artırıp ilgi ve becerileri doğrultusunda, doğru yönlendirme çalışmalarıyla ortaöğretime geçişlerini sağlayarak ilimizde eğitimin niteliğini artırmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen "ORTAÖĞRETİM KURUMLARIMI TANIYORUM" projesinin bir ayağı olan "Lise Tanıtım Faliyetleri" kapsamında, 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Gönen, Marmara, Erdek, Manyas ve Bandırma ilçeleri 8. sınıf seviyesinde bulunan öğrencilere ve velilerine ortaöğretim kurumlarının tanıtımları yapılarak bu kurumlar hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır.

 Sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Gönen, Marmara, Erdek, Manyas ve Bandırma ilçeleri resmi/özel eğitim kurumlarında bünyesindeki 50 ortaokul öğrenci ve velileri proje kapsamında bilgilendirilecek.

Tanıtım faaliyetlerine beş ilçeden toplam 32 lise katılmaktadır. Sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Gönen, Marmara, Erdek, Manyas ve Bandırma genelinde bulunan 50 ortaokul bünyesindeki öğrenci ve velileri bu okullar hakkındaki bütün bilgilere ve ilgili doküman kaynaklarına, sosyal medya, afiş, dergi ve online bülten şeklinde ulaşabilecektir.

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanlığınca hazırlık çalışmaları Kasım 2021 tarihinde başlatılan Ortaöğretim Kurumlarını Tanıyorum projesi kapsamında Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas, Marmara İlçelerinde yer alan tüm ortaöğretim kurumlarının resmi kanalla doldurularak en az 640x480 boyutlarında 5 adet jpg formatında fotoğraf eklenerek 10 Aralık 2021-13 Aralık 2021 tarihleri arasında Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezine gönderilmelidir. Bilgi ve görsel materyalin doğruluğu ve temini tamamen kurumların sorumluluğundadır.

Hazırlanan dökümanlar 964690@meb.k12.tr mail adresine gönderilecektir.

Okul Tanıma Formu İçin Tıklayınız.(EK-1)

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)