Rehber Öğretmeni Olmayan Okullar İçin Anket Girişi(rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi)

RİBA (REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETLERİ)UYGULAMA ESASLARI(Bu uygulama sadece rehber öğretmeni olmayan okullara yönelik bir hizmettir.)

2021-2022 eğitim öğretim yılı mayıs ayı içerisinde okulların özel ve illerin ise yerel hedeflerinin belirlenmesinde kullanılan RİBA'lar uygulanması planlanmıştır. Bu kapsamda yayınlanan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri çalışma takvimi doğrultusunda eğitim kurumu müdürlükleri tarafından mevcut imkânlar doğrultusunda RİBA'ların uygulanmsı ve sonuçlarının en geç 31.05.2022 tarihine kadar bağlı bulundukları RAM'a gönderilmesi gerekmektedir. Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen ve Marmara ilçelerindeki eğitim kurumlarından rehberlik öğretmeni olmayan okullarımızın anket uygulama ve veri giriş sürecinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çevrimiçi formlar oluşturulmuştur.

Bu kapsamda;

 *RİBA her okul kademesine göre (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) farklı düzeyde online olarak hazırlanmıştır. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci, öğretmen ve veli formları, okul öncesi kademesinde ise öğretmen ve veli formları düzenlenmiştir.

*Okul rehberlik öğretmeni olmayan okullarda anketlerin uygulanması, veri girişleri ve değerlendirme süreçleri okulda rehberlik hizmetlerinden sorumlu öğretmenler ya da yöneticiler tarafından gerçekleştirilir.

*RİBA Öğrenci formları, RİBA Öğretmen formları ve RİBA Veli formları online ortamda doldurulacaktır.

*Anket sonuç çizelgeleri Rehberlik Araştırma Merkezine elektronik ortamda ulaşır ve bu kapsamda RİBA Öğrenci Sınıf Sonuç Çizelgeleri, RİBA Öğretmen Okul Sonuç Çizelgesi ve RİBA Veli Okul Sonuç Çizelgeleri için tekrardan bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

* Anketlerin uygulanması sürecinde öğrenci, öğretmen ve velilerden isim alınmamaktadır.

*Okulöncesi ve özel eğitim kurumlarında öğrencilere uygulanmaz, İlkokul kademesindeki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanabilir. Okuldaki öğrencilerin ve velilerin en az %30'una uygulanması önerilir. Okuldaki bütün öğretmenlere uygulanır.

* Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim Uygulama Okullarında anket formları uygulanmayabilir ve çizelgeler doldurulmayabilir.

*Özel eğitim kurumlarında veli ve öğretmenlere uygulanmak şartı ile öğrencilere uygulanması kararı okul idaresi tarafından öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak kararlaştırılır.

Bu uygulama sadece rehber öğretmeni olmayan okullara yönelik bir hizmettir.

ANKETLER

ANKET GİRİŞLERİNE OKUL İSİMLERİNİN YAZILMASI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

RİBA-Okul Öncesi Öğretmen Formu için tıklayınız.

RİBA-Okul Öncesi Veli Formu için tıklayınız.

RİBA-İlkokul Öğrenci Formu için tıklayınız.

RİBA-İlkokul Öğretmen Formu için tıklayınız.

RİBA-İlkokul Veli Formu için tıklayınız.

RİBA-Ortaokul Öğrenci Formu için tıklayınız.

RİBA-Ortaokul Öğretmen Formu için tıklayınız.

RİBA-Ortaokul Veli Formu için tıklayınız.

RİBA-Lise Öğrenci Formu için tıklayınız.

RİBA-Lise Öğretmen Formu için tıklayınız.

RİBA-Lise Veli Formu için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)