“rotamız DÎvÂnu LugÂti't - Türk ”

“ROTAMIZ DÎVÂNU LUGÂTİ'T-TÜRK ”

eTwinning Projemiz

 

 

 

 

UNESCO 42. Genel Konferansı İdari ve Mali İşler (APX) Komisyonu’nda 2024-2025 yılları için 53 Anma ve Kutlama Yıl Dönümü kabul edilmiştir. Bu kapsamda, ülkemizin önerisi ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın desteğiyle “Dîvânu Lugâti't-Türk’ün 950. Yıl Dönümü” 2024 yılı UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına dahil edilmiştir.

 

 

Bu önemli gelişmeden ilham alarak, UNESCO kulüplerimizde yer alan öğrencilerimizle birlikte uluslararası bir eTwinning projesi başlattık. Projemiz, UNESCO Kulübü Danışman Öğretmenimiz Fadile Efser NECİ’nin liderliğinde; okulumuz Baş Müdür Yardımcısı Vedat KAZCI, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Songül KARABULUT ve Fizik Öğretmeni Erkan GELGEÇ’in katılımıyla ve Azerbaycan’ın çeşitli şehirlerinden ortaklarımızla birlikte yürütülmüştür.

 

 

Proje kapsamında öğrencilerimiz, Dîvânu Lugâti't-Türk ve KâşgarlıMahmud hakkında derinlemesine araştırmalar yapmış ve elde ettikleri bilgileri ortak bir sunumda bir araya getirmişlerdir. DîvânuLugâti't-Türk’te yer alan atasözleri ve deyimleri, günümüz Türkçesi ve Azerbaycan dilinde inceleyerek bir kitapta toplamışlardır. Ayrıca, eserde yer alan ilk Türk Dünyası Haritası ve Japonya’nın gösterildiği ilk dünya haritası üzerinde de çalışarak, bu haritaların önemini vurgulayan bir sunum hazırlamışlardır.

 

 

Proje süresince öğrencilerimiz, çeşitli Web 2.0 araçlarını kullanarak iletişim ve iş birliği becerilerini geliştirmiş, 21. yüzyıl becerilerini pekiştirme fırsatı bulmuşlardır. Proje sonunda, öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları okulumuzdaki diğer öğrenci ve öğretmenlerle düzenlenen bir programda paylaşmış; edebiyatımızda ve tarihimizde büyük öneme sahip olan bu esere dair farkındalığı artırmışlardır.

 

 

Projemizin detaylarına ve etkinliklerimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://secure.smore.com/n/921db0

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Tobb Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)