Saygı Nedir?

Saygı Nedir?

Cevap: İnsanların birbirini anlaması sevmesi aynı duyguları paylaşmaktır. Konuşması hareketleri karşıdakine olan tavrı tutumu o insana bir saygı olup olmadığını katınlar. Saygı yoksa her şey bitmiştir. Başkasına saygı ile yaklaşmayan her insan kendine de saygı gösterecek insanlar bulamaz yaşamında.

Cevap: Bence saygı olduğu gibi, yargılamadan kabul edebilmektir.

Cevap: Bence saygı karsındaki insanın varlığını kabullenmek ve onun düşüncelerini kabul etmesen bile onun düşüncelerinin dinlenmeye değer olduğunu ona hissettirmektir

Cevap: Üstadım bence her şey dinlemekten geçiyor. Dinlemek çok önemli bir sanattır. Karşındakini tüm kalbinle dinleyeceksin, sana bir derdini anlatıyorsa sanki sen o anı yaşıyormuş gibi onun çektiği sıkıntıları yaşamış gibi anlamak önemlidir. Bence yapay olmak sahte olmak en büyük saygısızlıktır.

Cevap: Karşılaşmak istemediğim hareket ve sözleri başkasına da yapmamaktır ya da karşınızdakinin de insan olduğunu fark edip sadece benim dediğim doğrudur her konuda son sözü ben söylerim den vazgeçmektir. Gerçek, yapmacıksız davranışlar ve sözlerinden insanların birbirlerine karşı nasıl saygı duyduğunu anlarım.

Cevap: Bence saygı, başkalarınca bize davranılmasını istediğimiz şekilde başkalarına davranmaktır ve bence ayırt etmeksizin herkes saygı duyulmaya layık ve değerdir. yani yaşa ve duruma göre saygının şekli değişebilir ancak insan ilişkilerinde saygı şarttır ki diğer canlılardan bir farkımız olsun diye düşünüyorum.

Cevap: Bence saygı başlangıcı, muhatabını kabul etmektir. Daha sonra onu tanımak ve anlamaktır. Onu kendi değer yargıları içerisinde muhasebe etmektir. Saygı bir erdemdir. Her erdem herkeste gerektiği kadar bulunamadığından değerlidir. Cevap: kişinin aynaya baktığında kendine verdiği değerdir

Cevap: Bence saygı karşıdaki kişiye duyulan hayranlıktan, sevgiden kaynaklanan tamamen iyi niyet dolu duygunun ta kendisidir. Bir insanın karşısındakine saygısını; her türlü halde olumlu, olumsuz katlanabilme, onu anlayabilme ve kabullenebilme davranışlarını sergileyebilmesinden anlarım. Aksi takdirde korkudan kaynaklanan göstermelik bir saygıcıktan öteye gitmeyen yapay bir gösteridir.

Cevap: Bence saygı bir duygu bütünüdür eğer ki bir insan size sevgi duyuyorsa aynı zamanda sayıyordur çünkü sevgini olduğu yerde saygı da vardır...

Cevap: Saygı dinlemeyi bilmektir bence, dinlemeyi öğrenirsen hem saygı görürsün hem de saygıda kusur etmezsin.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Özel İdare İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)