Yerli Malı Haftasında Takas Pazarı

Yerli Malı Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası sınıf öğretmenimiz Şennur KUĞU ve bilişim teknolojileri öğretmeni Kübra KESİK rehberliğinde hazırlanan programla kutlandı. Programda günün anlam ve öneminin belirtilmesinin ardından anasınıfı öğrencilerimizin mantar rondu, ilkokul öğrencilerimizin sebze ve meyve şiirleri, 4.sınıf öğrencilerimizn yerli malı kara sevda şarkısı ve ortaokul öğrencilerimizin tiyatro gösterisi yer aldı. Hafta kapsamında okul çapında bir "Takas Pazarı" düzenlendi İsteyen herkes evinde artık ihtiyacını karşılamayan; fakat başkalarının kullanabileceği şekilde sağlam olan kırtasiye, kıyafet, aksesuarlarını getirdi ve takas pazarında başkalarıyla takas etmek için istekli oldu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO (Her Okulun Projesi Olsun) Proje Yarışması kapsamında doğa duyarlılığı alanında planlanan "Okul İzi" projemiz kapsamında okulumuzun doğada bıraktığı ekolojik ayak izinin küçültülmesi amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları düzenleniyor. Günlük hayatımızda kullanılan eşyalarımızın farklı amaçlarla değerlendirilmesi de bu amaçla yapılan çalışmalardan. Satın alınan her yeni ürünün doğaya ne kadar çok kaynağa mal olduğu göz önünde bulundurulduğunda elimizdeki ürünlerin değerlendirilmesi de bir o kadar anlam kazanıyor.

Bu düşünceyle "Yerli Malı, Tutum, Yatırım ve Türk Malları" haftası kapsamında okul çapında bir "Takas Pazarı" düzenlemeye karar verdik. İsteyen herkes evinde artık ihtiyacı karşılamayan; fakat başkalarının kullanabileceği şekilde sağlam olan kırtasiye, kıyafet, aksesuarlarını getirdi ve bir ortaya bu takas pazarı çıktı. Takas pazarı öncesinde toplanan eşyalar 12/12/2019 tarihinde sergilenmek üzere düzenlendi. Sergi günü herkese getirdiği malzeme kadar takas pazarı kuponu verildi ve herkes kuponlarıyla istediği ürünü herhangi bir ücret ödemeden takas etti.  

Yerli malı haftası kapsamında günün yöresel yiyeceği ise günün anlam ve önemine uygun olarak velilerimizin yaptığı el yapımı gözleme oldu. Velilerimize ve malzemelerin temininde bize destek olan ilçe esnaflarımızdan Adem BAŞ'a verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Nitekim okul girişinde yerli malı için yöresel ürünlerle hazırlanan yerli malı hatırası köşesi de çok ilgi çekti. Bol bol fotoğraf çekilen köşede yöresel yiyeceklerin yanı sıra milli kültür öğelerimizi yansıtan ürünler de yer aldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Çarşıbaşı Kadıköy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)